Interiör

Ett invändigt solskydd kan vara så mycket mer än bara funktion och ljusreglering. Här kan du designa dina egna fönster med utseende och funktion.

Design Space

Design Space är ett avancerat men lättanvänt verktyg för visualisering av alla våra invändiga produkter i hemmiljö. I olika rumsmiljöer som ex badrum, barnrum, vardagsrum eller kök kan man välja ur hela vårt Nordic Light sortiment för interiöra produkter: Persienn, Lamell, Duette®, Plissé, Rullgardin.

I tillägg kan man välja ljusgenomsläpp, färg och typ av väv. För att göra upplevelsen ännu mer verklig, ändrar man lätt färg på väggar och detaljer enligt önskemål.

Plisségardiner

En plisségardin är ett utmärkt alternativ till rullgardiner eller persienner. Den är, som namnet anger, en plisserad väv som sänks och höjs med hjälp av linor eller handtag. Plisségardinen passar alla fönstertyper, mellanglas eller frihängande, och tillverkas exakt efter dina fönstermått. Plissévävar är det perfekta valet när man behöver ett insynskydd, eller skärma av ljuset för att få en behaglig arbets- eller hemmiljö. Det finns allt från mörkläggande vävar till de som släpper igenom mycket ljus, även väv med metalliserad baksida som avskärmar solens strålar och ger en behagligare inomhustemperatur.

Lamellgardiner

Ett snyggt och modernt alternativ till stora fönsterpartier, inglasade uterum och balkonger är en lamellgardin. Hela lamellgardinen är skjutbar i sidled och kan öppnas från höger, vänster eller från mitten. Med en enkel vinkling styr du ljusets infall i rummet, du kan ta bort solens strålar och ändå behålla din utsikt. Lamellerna kan vinklas 180 grader och du kan mixa och matcha färgerna på lamellerna.

Det finns lameller som är brandklassade, ljuddämpande och mörkläggande.

Rullgardiner

Med en rullgardin kan du få det mörkt i rummet, eller släppa in precis så mycket ljus du vill. Du kan välja en enkel enfärgad väv eller en fräckt mönstrad, det finns hundratals olika vävar att välja mellan, endast fantasin sätter gränser. En rullgardin kan justeras på många olika sätt, fjäderspänning, kulkedja, motor med mera.

Spolrullgardiner

Större rullgardiner som drivs med vev eller motor till stora fönsterpartier. Passar till skolor, lokaler och konferensrum.

Effektgardiner

Effektgardin är en designprodukt i hög kvalité med dubbel väv som justerar ljusinsläppet. Går att få med eller utan kasett.

Persienn

Persienner måttbeställs till dina fönster, vinklas efter behov för att styra ljusinsläppet. Tillverkas i aluminium och är 25 mm breda. Kan monteras mellan rutor eller hängandes fritt på insidan. Leveranstid ca 2.5 veckor.

Interiörpersienn

En persienn med 50 mm breda aluminiumlameller, det finns ett stort antal färger att välja mellan.

Detta är en exklusiv produkt där linor och vävda band kan fås i valfri färg för att stämma mot din övriga inredning. Persiennen kan användas över allt, kök, badrum, uterum, som rumsavdelare på kontoret m.m.

Träpersienn

Snygg och klassisk inredningsdetalj som även fyller en funktion mot solens strålar. Våra träpersienner är tillverkade på Öland där de har flest soltimmar per år. Lamellerna är av massivträ och kan fås i ett stort antal träslag, som t.ex. Ek, Bok, Körsbär, Valnöt m.m. Finns även i färgad Lind.