Tillbehör & Motorer

Motorer & Styrningar

Motorisering har blivit mer vanlig och det finns många alternativ att välja mellan. Det är enkelt och användarvänligt. Alla markiser går att motorisera även en äldre befintlig markis. Ibland kan en motor reglera flera markiser genom att det seriekopplas.

Markiserna kan styras manuellt antingen genom en fast väggmonterad tryckknapp eller med en handkontroll/fjärrkontroll, eller kan man ha en markis som styrs helt efter väderleken, med en sol och vindautomatik. Automatiken känner av ljuset och markisen går ut för att skugga fönstret. Om det börjar blåsa över det programmerade gränssvärdet så går markisen in. Värden för sol- och vindautomatiken går att ställa in efter behov. Även sol- och vindautomatikerna går att få med en väggmonterad styrenhet heller med en handkontroll.

Även invändiga produkter går att få motoriserade.

Vi använder Hj’s EL som strömför våra produkter, så om ni önskar elektrikerhjälp så ordnar vi det. Det gör att ni får en körklar produkt.

Marikstillbehör

Terassmarkis

  • Skyddstak – Om markisen är monterad på väggen och inte har något skydd ovanför så rekommenderar vi ett skyddstak som skyddar väven.
  • Vindstag – Om er markis har ett utfall över tre meter rekommenderas vindstag. Dessa är av teleskopsmodell och fästes i markisens frontprofil. Dem fälls enkelt ner och fästes i en platta i marken.
  • Skaksensor – En skaksensor fästes i frontprofilen och känner av skakningarna i markisen då det blåser. Då det blåser för mycket körs markisen in. Fungerar bara med radiomotor.

Reservdelar

Till vårt fabrikat av markiser har vi alla reservdelar om något skulle gå sönder.