Markiser

Fönstermarkiser

En fönstermarkis ger inte bara ditt hus ett snyggt utseende, utan ger mest av allt ett behagligt ljusgenomsläpp och en skönare innemiljö. Du kan skärma av solen när det blir för mycket, och därigenom skydda din inredning. Dessutom tar en markis bort mer än 70 % av den instrålande värmen, vilket sänker temperaturen i huset.

Våra fönstermarkiser är inbyggda i en kassett av aluminium som skyddar väven mot väder och vind. Den kan styras manuellt med bandreglage, vev, alternativt med motor, motor med fjärrkontroll eller helt automatiskt med en sol- och vindstyrning. Flera markiser kan även seriekopplas.

Vi har flera olika modeller av fönstermarkiser, från den klassiska modellen med fjäderspänd fallarm till den moderna screenmarkisen, som följer fönstret vertikalt. Alla markiser skräddarsys för att passa just dina fönster. Kassett och armar kan även lackeras i valfri färg.

Terrassmarkiser

Vi erbjuder en mycket populär och kraftig terrassmarkis för uteplatser, balkonger och butiker med mera. De skyddar inte bara mot sol och värme utan även regn, som t.ex. ett justerbart tak över uteplatsen. Vikarmen har ett dyneemaband för hög styrka och hållbarhet. De kraftiga fjädrarna i armarna ger en utmärkt dukspänning. Våra vikarmar har ett justerbart armfäste, så att du själv ska kunna reglera vinkeln (höjden) på din markis efter solförhållanden och behov. Manövrering sker med vev, motor eller sol- och vindautomatik.

Om markisen ska sitta på en vägg rekommenderar vi ett tak, som monteras direkt på markisen, alltså inga fler hål eller skruvar i fasaden. Det går att göra din markis upp till sju meter bred, armlängder finns från 1,6 till 4 meter. Det går även att seriekoppla flera vikarmsmarkiser upp till 15 meter (med motor).

De går även att få terrassmarkisen i helkassett.

Screenmarkis

Kan med fördel monteras där man inte kan ha en markis med fallarm. Screenmarkisen följer fönstret vertikalt och med en screenväv kan man fortfarande se ut medan solens värmestrålning kan reduceras upp till 90%. Naturligtvis kan man välja vilken markis- eller screenväv man önskar.

En screenmarkis passar utmärkt för lite högre fönster.

Markisolette

Som ovan men med en arm som fälls ut i nederkant. Passar utmärkt på höga fönster.

Korgmarkiser

En elegant korgmarkis passar lika fint till vanliga fönster som till fönster med lite mer ovanliga former. En korgmarkis går att få i många olika utföranden, från raka hörn till helt runda. En korgmarkis kan man få som fast eller uppdragbar modell, den går även motoriseras.

Butiker eller företag som önskar få en synlig reklamplats kan använda en korgmarkis med tryck, text eller logga över till exempel en entré.

Balkongmarkiser

Med en balkongmarkis förvandlar du din balkong till en skuggig och trivsam uteplats. Vår balkongmarkis monteras mellan balkongens golv och tak. En speciellt utvecklad markis som inte kräver håltagning i fasaden gör denna lämplig för de flesta fastigheter.

För mer produkter till din balkong, se Övrigt

Robusta Fallarmsmarkis

Robustan är en markis för lite större och bredare fönsterpartier. Den kan göras längre än en kassettmarkis och har ett skyddstak över sig där det behövs. Markisen har en kraftig fjäderspännd arm och regleras med vev eller motor.

Robusta variant

Som ovan men med armarna monterade på glidskenor på väggen. Detta gör att man kan höja markisen i utvevat läge och få väven som ett tak. Regleras med vev eller motor, höjs och sänks manuellt.

Projekt

Vi utför även större projekt och solskyddslösningar, in och utvändigt, åt byggföretag, på kommersiella byggnader, åt kommuner, bostadsrättsföreningar och skolor mm.
Kontakta oss för offerter och referenser!

Markisvävar

För dig som redan har markiser men vill byta väv kan vi hjälpa dig med detta.

Läs mer under övrigt

Se hur det går till